Eric van Veluwen

“Na de middelbare school ging ik op reis. Eerst Lapland, daarna Israël. Ik leerde er mijn zintuigen te prikkelen; ik leerde er genieten, rook, voelde en proefde van de straat. Het was geen toeval dat ik na terugkomst in Nederland bij de Staf Verzorgingscompagnie in Apeldoorn boven potten en pannen kwam te hangen. Eenmaal afgezwaaid volgden er jaren van cursussen en stages in België en Nederland.

In mijn zoektocht naar de lekkerste producten kwam ik elke keer uit op biologische producten. Ik proefde echte pure smaak en raakte in de ban van biologisch koken. Het stuitte wel op leveringsproblemen, bepaalde producten waren niet voorradig of nog niet ‘in het seizoen’. Toen heb ik mijn filosofie aangepast. Wat mijn leveranciers hebben staan, neem ik af. Een grote uitdaging, maar ik ging wel werken met goede producten en ging in één keer een stap vooruit in kwaliteit. Al snel werd het hele team enthousiast!

Na 10 jaar gepassioneerd aan ‘de kachel’ te hebben gestaan, bedrijven te hebben opgestart en doorgestart (altijd met de visie dat innovatie en motivatie een grondslag hebben op een bepaalde locatie en in een bepaalde streek) heb ik nu een zekere wending gemaakt. In de vier jaar nadat ik Rhederoord overnam, heb ik dagelijks aan drie toppers leiding gegeven om zeker te zijn van een gedegen basis en verder te werken aan onze gezamenlijke missie met een passie: Biologische Soulfood van de Veluwe promoten!

Niet vanaf de zijlijn maar wel vanaf de promotionele kant houd ik me nu met Rhederoord bezig. De rode draad die Rhederoord rijk is verder uitrollen, de missie en visie verder vormgeven en de vraag naar inhoud en kennis vertolken. Uiteraard zal ik me met Rhederoord en het streekeigen product bezig blijven houden, het biologisch gedachtengoed verder uitdragen en daar waar bedrijven kennis nodig hebben de steun verlenen, ondernemers onder ondernemers! In de afgelopen jaren werd duidelijk dat er op het gebied van eerlijk eten en weten een ‘bug’ in kennis bestond, en de vraag naar de vertolking van streekproducten, kennis en overdracht werd meer en meer een ‘business as usual’. Vandaar dat ik me nu met plezier bezighoud met kennisprojecten op het gebied van eerlijke voeding, landbouw en het energievraagstuk op het gebied van voeding en vitaliteit.”

Eric van Veluwen

Directeur / Patron Cuisinier Landgoed Rhederoord

Voor meer informatie over Eric van Veluwen en zijn projecten kunt u terecht op www.devaleouwe.nl en op www.ericvanveluwen.nl.