Voorbeeld draaiboek bruiloft

Jullie kunnen bij ons trouwen, dineren, feesten en overnachten. Wat en hoe jullie het maar willen. Wij laten jullie met alle plezier enkele voorbeelden van trouwdagen zien, maar niets is zo persoonlijk als een bruiloft. Uiteindelijk zullen jullie eigen wensen en ideeën bepalen hoe de huwelijksdag wordt ingevuld. Daarbij helpen wij uiteraard graag.

Voorbeeld draaiboek bruiloft 1.

Een intiem huwelijk

  • Aantal gasten: ca. 24 gasten
  • Prijsindicatie: ca. € 3.200,-

De mooiste dag van jullie leven met een klein gezelschap vieren? Van huwelijksceremonie tot en met het afzakkertje na het diner geven wij jullie een idee hoe zo’n intiem huwelijksfeest eruit kan zien. Het is maar een voorbeeld, jullie eigen wensen zijn uiteindelijk doorslaggevend. Wij informeren jullie graag over de beschikbare dagen!

14:00 uur – Ontvangst van op het landgoed met een heerlijk kopje koffie of thee in één van de sfeervolle ruimtes of terrassen.

14:30 uur – De gasten hebben plaatsgenomen in de Brantsenzaal, een inspirerende plek met manshoge schouw en haard en een uitloop naar de vestibule met een indrukwekkend uitzicht over de Gelderse IJsselvallei. Zij wachten in spanning af… jullie lievelingsnummer wordt ingezet en vervolgens maken jullie een verbluffend entree! De ambtenaar van de burgerlijke stand staat te wachten voor de huwelijksceremonie.

voorbeeld trouwdag

15:15 uur – Na het jawoord openen wij de bordesdeuren en staat onze bediening jullie in de tuin onder de eeuwenoude rode beuk op te wachten met een vrolijk glas bubbels. Het glas wordt geheven en er wordt feestelijk geproost. Een feestelijke taart, geheel naar eigen smaak samengesteld met jullie favoriete patissier staat klaar. Wij rekenen wel € 1,75 ‘vorkjesgeld’ voor het gebruik van servies, aansnijden, uitserveren etc.

16:00 uur – De ‘toost op het bruidspaar’ loopt geleidelijk over in een informele borrel met lekkere borrelbites op de (sta)tafels. Met een mooi glas wijn in de hand genieten van de sfeer en omgeving met verschillende mensen een gezellig praatje maken.

Dit is ook een geschikte tijd om:

  • Foto’s te maken van bruidspaar en gasten. In en om het landhuis zijn daarvoor mooie romantische plekjes.of
  • Een leuke activiteit voor de gasten te organiseren. Een heuse wijnproeverij in onze bijzondere wijnkelder, een kaasproeverij in de Bistro, een sigaren- of whisky proeverij in de gezellige Pubbar of toch liever een cocktailworkshop? Denk ook eens aan een salsaworkshop of een roofvogelshow. Alles is mogelijk.

voorbeeld trouwdag

17:30 uur – De gasten hebben even tijd voor zichzelf; een wandeling door het prachtige Petzoldpark, een tijdschrift lezen in de lounge of even opfrissen voor het diner.

18:30 uur – In één van onze sfeervolle barretjes serveren wij een aperitief. Om de smaakpapillen alvast te prikkelen heeft onze chef-kok een bij het menu passende amuse voor gemaakt.

19:00 uur – Wij nodigen het gezelschap uit voor het huwelijksdiner in bijvoorbeeld onze sfeervolle Rode Zaal of de lichte, ruime Van Heeckeren Van Kell-zaal. En op een zomerse zwoele avond kan er ook voor gekozen worden om het diner in de tuin te laten plaatsvinden.

Onze chef-kok heeft een heerlijk 4-gangen diner voor bereid, begeleid door lekkere biologische wijnen uit eigen wijnkelder. Omdat wij in onze landgoedkeuken werken met biologische en streekeigen producten van onze favoriete leveranciers, is een smakelijk diner gegarandeerd. Onze chef-kok kan het diner samenstellen met de creativiteit van de dag, maar jullie kunnen het menu ook met hem invullen zodat het diner geheel naar jullie ‘smaak’ is. Ter afsluiting van een bijzonder diner gebruiken jullie nog een afzakkertje in één van onze sfeervolle barretjes.

Met overnachting
Na een onvergetelijke dag en diner wordt de huwelijksnacht doorgebracht in onze imposante balkonkamer met ligbad en groot balkon met adembenemend uitzicht. Ook de gasten kunnen blijven overnachten in één van onze hotelkamers. In dit geval zullen de kosten ca. € 4.400,- zijn. Na het ontwaken ontbijt het gezelschap samen, heerlijk nagenieten van een sprookjesachtige huwelijksdag!


 

Voorbeeld draaiboek bruiloft 2.

Een intiem huwelijk, groot feest + overnachting

  • Aantal gasten overdag: ca. 24 gasten
  • Aantal gasten avond: ca. 100 gasten
  • Prijsindicatie: ca. € 9.000,- incl. 10 hotelkamers

Het programma is hetzelfde al eerder beschreven bij voorbeeld 1. Vanaf 20:00 uur gaat het programma er anders uitzien. Lees hieronder verder.

20:00 uur – De gasten hebben even de tijd voor zichzelf en kunnen zich even opfrissen of te verkleden voor het feest.

20:30 uur – Aanvang van een wervelend feest in onze Van Heeckeren Van Kell-zaal met standaard dranken van de bar bestaande uit wijn, fris, vruchtensap, water, binnenlands gedistilleerd en bier. De zaal is informeel ingericht, met statafels en een paar kleine zitjes. Maar vooral met genoeg ruimte, zodat iedereen lekker kan bewegen en met iedereen een praatje kan maken.

voorbeeld trouwdag

Wij zetten diverse noten garnituren en gemarineerde olijven op de bar en de (sta)tafels voor uw gasten. Wat later op de avond bieden wij de gasten diverse culinaire koude en warme hapjes aan. Te denken valt bijvoorbeeld aan een krokant bakje met een mousse van gerookte zalm, rilette van makreel en augurk, smeuïge paté van tamme eend met truffelmayonaise of Coppa di Parma en een sherrydressing, soesje gevuld met geitenkaas, honing en bieslook, etc. Nog iets later op de avond wisselen we de koude hapjes steeds meer af met een warm bittergarnituur.

Na een onvergetelijke dag kunt wordt de huwelijksnacht doorgebracht in onze imposante balkonkamer met ligbad en groot balkon met adembenemend uitzicht. Ook voor de ouders en getuigen zijn in bovenstaande indicatie al een kamer meegenomen.

Met overnachting
Wanneer alle daggasten blijven overnachten zullen de kosten circa € 9.000,- zijn. Na het ontwaken ontbijt het gezelschap samen, heerlijk nagenieten van een sprookjesachtige huwelijksdag!

Offerte aanvragen »

 

winnaar trouwlocatie

Meer over trouwen op Landgoed Rhederoord