Praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde

Ineke Sol-Sloot is Orthomoleculair PNI Therapeut. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar de gezondheid te handhaven of te bevorderen door middel van stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Dit zullen veelal stoffen zijn die in een gezonde natuurlijke voeding voorkomen. Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een belangrijke relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van veel degeneratieve ziektebeelden zoals  kanker, hart-en vaatziekten, reuma, MS en ouderdomsdiabetes.

PNI onderzoekt de relatie tussen gedrag, psychosociale factoren, het zenuwstelsel, de hormoonsystemen, het immuunsysteem en ziekte. Elk systeem heeft invloed op het andere, stimulerend of remmend. PNI heeft zijn grootste waarde voor met name patiënten met chronische klachten. Langdurige klachten worden bijna altijd veroorzaakt en onderhouden door stoornissen op psycho-neuro-immunologisch gebied. Emoties, gedachten, voeding, beweging en nog veel meer factoren kunnen invloed hebben op de verschillende systemen en hun connecties. Deze invloed kan het verschil maken tussen ziekte en gezondheid.

“Na 27 jaar werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg, ontdekte ik de fantastische werking van stoffen die `gewoon` in de voeding voor kunnen komen. Ik was gewend om ziekte en ongemakken op te lossen met medicijnen en was dan ook erg verbaasd dat een simpele voedingsstof zoveel invloed kon hebben. Dit was het begin van mijn verdere ontplooiing. Ik ben met veel enthousiasme Orthomoleculaire Geneeskunde gaan studeren. Na de opleiding kwam ik tot de conclusie dat ik het `wat` gevonden had, maar nog niet het `waarom`. Zoals vaak gebeurt, kwam wat ik nodig had, naar me toe: ik ontdekte de Psycho-Neuro-Immunologie. Die opleiding opende een wereld voor mij. Ik had de weg gevonden naar het `waarom`.

Mijn vak is meer dan werken, het is een manier van leven. Een weg naar gezondheid, je goed en in balans voelen. Welzijn, WellBeing.

Meer info, 026-4950938 of info@gezondnatuurlijk.nl.