Workshops

Voor een ontspannen afsluiting of break tijdens een vergadering, een educatieve familiereünie of om op een actieve manier aan uw team te bouwen hebben wij diverse mogelijkheden, zowel in sportief als in smakelijk opzicht!

Waar geen prijs wordt genoemd, zijn prijzen op aanvraag verkrijgbaar.

Alles activiteiten zijn op eigen risico. Rhederoord is niet aansprakelijk voor calamiteiten of schade veroorzaakt tijdens activiteiten.

AfroBrasil: een workshop waar je écht vrolijk van wordt!
Onze ervaren percussiedocent zorgt er met veel enthousiasme voor dat de groep deelnemers in korte tijd een basisritme onder de knie krijgt. We gebruiken diverse instrumenten uit de Samba percussie, en door samenzang ontstaat al snel een verbindende groepsdynamiek. Swingen mag! Muzikale voorkennis is absoluut niet nodig.

Spirit Bootcamp: spirituele teambuilding.
Een onconventionele aanpak met bezieling, die in korte tijd hele grote resultaten kan boeken. De basisgedachte bij de Spirit Bootcamp is altijd dat er niets mis kan zijn, slechts onbelicht is gebleven. Tijdens de bijeenkomst of sessies wordt direct naar de kern van een uitdaging gekeken en zal er altijd vanuit een positieve benadering, vrij van oordeel, een kern-kracht belicht worden. Er wordt meegedacht in oplossingen waarbij iedereen baat heeft en die het enthousiasme bevorderen. De bootcamp wordt op maat vorm gegeven en kan variëren van een two-hour bootcamp tot een drie daagse intensive of terugkomende begeleidingssessies.

Djembé percussie, dynamisch en energiek.
Samen trommelen is samen werken. Het doel van deze workshop is onderlinge afstemming, en het gezamenlijk spelen van een laagdrempelig traditioneel Afrikaans ritme. Naast Djembé worden er traditionele begeleidingstrommels, ofwel DounDoun gebruikt en andere kleine percussie instrumenten als bellen en shekere’s. Na een korte uitleg over West Afrikaanse Percussie, de herkomst en de gebruikte instrumenten worden stap voor stap de verschillende ritmepatronen uitgelegd, geoefend, en samengevoegd tot een swingend geheel.

Trommel en dans, de krachtige dynamiek van samen trommelen en dansen!
De workshop bestaat uit twee onderdelen. De Djembé percussie, aangevuld met een dansworkshop. Stap voor stap worden traditionele dansbewegingen uitgelegd en geoefend. Voor iedereen toegankelijk en vooral heel dynamisch!

Expeditie in klank, een muzikale wereldreis
Het doel van deze workshop is om de deelnemers op boeiende en inspirerende wijze een ontspannen activiteit aan te bieden die de onderlinge band versterkt. We maken een wereldreis in klank waarbij kennis wordt gemaakt met authentieke muziekinstrumenten van drie verschillende continenten. Na een korte uitleg van onze docenten, gaan de deelnemers onder begeleiding vooral zelf aan de slag met bijzondere etnische instrumenten zoals bijvoorbeeld klankschalen, gongs, didgeridoos en diverse trommels.

Ontdek een bijzonder klankeiland
Verrassend en uniek entertainment voor uw gasten! Het doel van onze ‘klankeilanden’ is dat bezoekers en passanten van uw evenement in korte tijd in aanraking komen met de kracht of betoverende werking van klank. Op ca. 1m2 of groter, creëren wij een uitnodigende sfeer. Daarbij is het mogelijk om af te stemmen op een thema. Dan zetten we bijvoorbeeld grote chinese gongs of didgeridoo’s in.

Klankinspiratie, maak een innerlijke reis
Even niets hoeven en ontspannen ervaren wat klank met je kan doen. Klank heelt en creëert balans in lichaam, emoties en geest. Klank inspiratie ook wel klankconcert genoemd is een unieke ervaring waarbij lichaam en geest geïnspireerd worden door bijzondere en voelbare klanken. Een combinatie van stem, drums, didgeridoo, diverse gongs, Himalaya en kristallen klankschalen en vele andere etnische instrumenten. Beleef de kracht en de zachtheid van klank, en maak een unieke innerlijke reis!

Diamond Sound Experience, meer dan een klankconcert…
Een unieke combinatie van klankbeleving en bezieling. Klank ervaren en tegelijkertijd inspiratie op doen. Tijdens de Diamond Sound Experience wordt actief gekeken naar het door u benoemde proces, uw vraag of thema. Dit zal vanuit een kernkracht worden belicht waarna dit via klank verder wordt bekrachtigd.. Het samenspel van stem en vele etnische klankinstrumenten zorgen voor een warm bad van liefde en licht. Klank wordt beleving doordat u actief geprikkeld wordt in bewustzijn.

Pokerclinic
“It takes a minute to learn, but a lifetime to master…” Leer alle ins en outs van het mateloos populaire spel Texas Hold’em! U leert de regels, technieken en speelwijzen te combineren met een ware pokerface. Wie heeft zijn zenuwen in bedwang? Wie neemt de juiste beslissing op het juiste moment? Gebruik de juiste mix van tactiek en strategie, bereken uw kansen of zoek het geluk!

Wii will rock you
Heeft u ook van die collega’s die altijd opscheppen over hun prestaties in de wintersport? Of kent u een aantal fanatieke tennissers of golfers? En hoe zit het met de ‘coureur’ in uw bedrijf die altijd te hard rijdt? Wij dagen ze persoonlijk uit in een aantal competatieve elementen met de nieuwste spelconsole van Nintendo; de Wii! Met uw eigen bewegingen kunt u uw Wii-personage besturen. De Wii-mote kan worden ingepast in verschillende behuizingen, zoals een tennisracket, een stuur of een golfclub. Tijdens de avond zullen de DJ en presentator er een sfeervolle aangelegenheid van maken waarbij aan het eind van de avond de danstalenten zich kunnen manifesteren met de Wii. Voorgaand aan het evenement geeft u ons een lijst door van collega’s die u graag eens zou zien spelen op de Wii en onze presentator zal deze personen graag op Centre Court in het zonnetje zetten. (Vanaf 20 personen).

Schilderen
Leef u uit met kwast & palet en laat u inspireren door de prachtige bossen van de Veluwe en het zicht op de IJsselvallei. Naast het maken van een individueel doek kunt u er ook voor kiezen een gezamenlijk kunstwerk te maken.

Salsaworkshop
Salsa is hot! Het maakt je vrolijk en kleurt de dag in ons soms zo troosteloze kikkerlandje. Ook de fijne kneepjes van deze sensuele dans onder de knie krijgen? Na een vurige demonstratie trekt u zelf de stoute (dans)schoenen aan.

Nylon, bubbels, geuren en kleuren
Laat u verrassen in een entourage van gekleurde, lichtgevende en bubbelende kolven. Net als in een echt laboratorium! Chemistry4Fun biedt een uniek programma aan dat bijzonder geschikt is voor teambuilding. De deelnemers gaan in groepen onder begeleiding chemische experimenten doen, zoals het maken van glowsticks, nylon of geurstoffen. Daarnaast gaan de groepen onderling de competitie aan met een aantal quizvragen over chemische wetenswaardigheden uit het dagelijkse leven. Samenwerken binnen je groep en de competitie tussen de groepen staan centraal en brengt de mensen dichter bij elkaar. Ook wordt u vermaakt met spannende demonstratie-experimenten. De activiteit kan worden aangeboden als een break of als een middag- of avondvullend programma. Kijk voor meer informatie en voor een sfeerimpressie met film en foto’s op www.chemistry4fun.nl.

Yoga
Yoga geeft aantoonbaar resultaat in de strijd tegen RSI, stress en burn-out verschijnselen en is een ideale break in coachings- en trainingsprogramma’s voor uw managementteam en uw medewerkers. Ook heel goed bruikbaar als deel van uw teamdag, congres of bedrijfsuitstapje. De yoga workshop bestaat doorgaans uit een inleiding, een serie fysieke oefeningen en een lange ontspanningsoefening. Desgewenst kan een meditatie in het programma worden opgenomen.

Schermworkshop
De scherminstructeur nodigt de deelnemers uit voor de workshop schermen! Gedurende een uur worden de deelnemers klaargestoomd om een heus duel uit te vechten! Tijdens deze workshop komt allereerst de geschiedenis van het schermen aan bod. U krijgt uitleg over de materialen en de verschillende vechttechnieken en het hoogtepunt is uiteraard het duelgevecht!

Mystery Games
Lekker bij de haard met een glaasje wijn en een hapje erbij? Dan is dit arrangement iets voor u! Speel Oud-Hollandse spelen tegen elkaar, van ‘de spiraal’ tot ‘klompjesgolf’. Wie wint de meeste spelletjes en ontvangt een leuke prijs?

Cocktailworkshop
6 tot 20 personen, € 25,00 p.p.
Van onze barman leert u alle ins en outs van het cocktailshaken. Naast de inhoud van de cocktails wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan een mooie presentatie. Voor het maken van een Caipirinha, Daiquiri, Cosmopolitan, Long Island Iced Tea of Margarita draait u na deze workshop uw hand niet meer om!

Tapas maken
Vanaf 6 tot 12 personen € 25,00 p.p. +/- 45 minuten tot uiterlijk 17.30 uur
Lekkere happen voor bij de borrel kunnen door u zelf gemaakt worden. In de keuken van het landhuis, onder het genot van een drankje, maakt u samen met de kok verschillende warme en koude hapjes die even later op smaak getest kunnen worden tijdens een borrel in de tuin of in ons souterrain.

Graffiti workshop
Normaal gesproken mag het niet. Dus de kans is groot dat u nog nooit graffiti gespoten heeft. In deze workshop leert u in korte tijd de basistechnieken van het spuiten. Na afloop mag u uw eigen werk mee naar huis nemen! De workshop wordt begeleid door ervaren kunstenaars die u in eerste instantie helpen een ontwerp te schetsen. Deze schets wordt de basis van uw kunstwerk. Daarna leert u om te gaan met de vele kleurmogelijkheden, mooie kleurovergangen te maken en de juiste verhoudingen en vormen te gebruiken. Een graffiti workshop stimuleert u om het uiterste uit uw creativiteit te halen. Een leuke activiteit die ook goed te gebruiken is als teambuildingsactiviteit. We kunnen dan kiezen voor een actueel thema binnen uw bedrijf of een gezamenlijk kunstwerk maken. Wilt u in plaats van een workshop een live-sessie tijdens uw evenement? Ook dat kunnen we voor u doen. Het schitterende kunstwerk kan achteraf als aandenken een plek binnen uw bedrijf krijgen. (Prijs op aanvraag.)

Your Music Video
Altijd al eens willen weten hoe het is om een popstar te zijn? Bij Your Music Video neemt u met uw groep uw eigen videoclip op, bij een zelfgeschreven nummer. Staat u zelf liever niet in de schijnwerpers? Ook dan kunt u bij Your Music Video aan uw trekken komen als één van de cameramensen, verantwoordelijk voor de inrichting van de set of als creatief ontwerper! Met uw groep kiest u allereerst een song, waar u onder begeleiding uw eigen songteksten op gaat schrijven. Deze neemt u op in de mobiele geluidsstudio. Ondertussen legt u de verhaallijn vast in een storyboard. U maakt decors, regelt aankleding, acteurs en cameramensen die alles feilloos vastleggen. Al met al een teamprestatie die, na editing door de begeleiding, een schitterend resultaat oplevert. Uiteraard krijgt u deze op DVD mee naar huis! Your Music Video kan ook perfect als activiteit door uw evenement heen lopen, zodat u naast een leuk uitje, ook nog een schitterend aandenken aan de dag heeft!

Wijnproeverij
6 tot 20 personen, € 25,00 p.p. Ongeveer 45 minuten
Gout de terroir, animale tonen? Vineus, mineralig, grassig? De zin en onzin over wijn, vervat in het glas en geleid met kennis. Voor elk niveau een interessant verhaal en een zeer divers palet aan smaken.

Smaaktest
Vanaf 15 personen, € 17,50 p.p., ongeveer 45 min.
In de workshop wordt ingegaan op de vraag: ‘wat is smaak?’ Hoe nemen we smaak waar en hoe kun je producten herkennen. Natuurlijk zullen we er alles aan doen om u op het verkeerde been te zetten! Voorbeelden kunnen zijn: Herkent u daadwerkelijk het verschil tussen diverse cola’s? Kunt u een product herkennen aan alleen maar geuren? Proeft u wat u eet bij geleiblokjes van groene jus d’orange of blauwe mais? Hoe is het gesteld met uw smaakwaarneming? Uiteraard zal er ook een kleine prijs verbonden zijn aan degene met de beste smaak!

Whiskynosing
6 tot 20 personen, € 25,00 p.p.
Single, malt, peaty, turf en mout zijn na de proeverij bijna gesneden koek. Naast kennis vergaard te hebben, heeft u in ieder geval 3 smaken whisky geproefd, en een uur vol smakelijke verhalen beleefd!

Kookworkshop
Vanaf 6 tot 10 personen € 57,50 p.p. – Ongeveer 90 minuten tot uiterlijk 17.30 uur
Wij koken dagelijks een eerlijke maaltijd, geheel bereid uit biologische teelt en volgens de principes van de boerenkeuken. Gewassen die het tijd vinden om geoogst te worden bepalen de toon in de keuken en worden aangevuld met vis en vlees uit de streek. De subtiliteit van het ingrediënt bepaalt de toon, aangevuld met natuurzuivere biologische wijn. Wilt u ook die verfijning leren kennen en wilt u koken met de seizoenen? De workshop wordt voorafgegaan door een korte instructie over de gang van zaken en het menu wordt uitgelegd onder het genot van een aperitief. Uiteraard is de les educatief en leerzaam, maar we verliezen de sfeer en gezelligheid nooit uit het oog. Na de workshop gaat u aan tafel en wordt de opgedane kennis geproefd, onder het genot van mooie wijn.

Oesterexperience
€ 25,00 per persoon, inclusief een glas Cremant
De laatste tijd mag de oester zich verheugen in een toenemende belangstelling. Maar hoe eet je oesters eigenlijk? En bij welke gelegenheid? Zijn er verschillende soorten? Hoe maak je ze open? En hoe beoordeel je de kwaliteit? In deze workshop komen verschillende bereidingswijzen aan de orde en natuurlijk gaat u al dat heerlijks ook zelf proeven! Aangezien oesters en bubbels onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, schenken wij hierbij een heerlijk glas Cremant.

Wandelen met de parkbeheerder
Vanaf 6 personen (maximaal 20 personen), € 100,00 per groep
Een inspirerende wandeltocht met de parkbeheerder. Tijdens de wandeling kunt u zelf de schoonheid ervaren van de diversiteit aan bomen die het landgoed rijk is. De invloeden die de IJstijd heeft toebedeeld aan de regio, de eeuwenoude bomen en de diversiteit aan fauna zorgen voor een verrassend uur wandelen, zelfs wanneer het weer even niet mee zit.

Fakkeltocht
Vanaf 6 personen (maximaal 20 personen), € 150,00 per groep
Stevig schoeisel en warme kleding zijn aan te raden voor deze sfeervolle fakkeltocht. De duisternis zet in, de parkwachter vertelt het verhaal van de geschiedenis van het pand, het park en alles wat er groeit en bloeit. Na een uur doorstappen kunt u bij het haardvuur opwarmen met een glas Glühwein!

Boogschieten
Vanaf 6 personen, € 20,00 p.p.
Test uw doelgerichtheid op de parkweide. Links- of rechtshandig, beide bogen zijn aanwezig. Uitstekend vermaak en nog verdraaid lastig ook.

Klootschieten
Vanaf 6 personen, € 5,00 p.p.
De zinnen verzetten! In een vermakelijke competitie loopt u in ruim een uur over de uiterste wandelpaden van het landgoed. Wie kan het parcours in het minst aantal worpen afleggen?

Crazy Street Golf
Altijd al eens willen golfen? Dit is golf op een andere manier. Met golfclubs en speciale streetgolfballen leert u wel de basistechnieken van de golfsport, maar de de locatie waar u speelt, zal u verrassen! Dwars door de stad, slingerend door een park of rondom uw eigen bedrijf… alles is mogelijk. Een hilarische tocht die u met uw team in zo min mogelijk slagen moet afleggen. Een gegarandeerde ‘hole in one’ voor uw uitje! De spelleiders geven een korte uitleg en nemen u mee naar de ‘driving range’. Hier leert u in het kort de verschillende technieken, waarna u gelijk de baan op mag. Onder begeleiding gaat u met uw team de verschillende holes lopen. Afslaan van een muurtje of uitholen tegen de deur van het stadhuis… de creativiteit van de baanontwerpers is erg breed. Crazy Street Golf is een ludieke activiteit die zowel bij golfers als bij beginners erg in de smaak valt! In de stad of door een park, we kunnen Crazy Street Golf voor u organiseren op elke gewenste locatie. Prijs op aanvraag.

iPhone Challenge
Een uitdagende game waarbij u in teams tegen elkaar strijdt. Spanning en actie zijn gegarandeerd, want niemand wil natuurlijk verliezen. Met een buzzbag, verschillende gadgets en een iPhone gaat u op pad. Vreemde vragen, spannende opdrachten, onverwachte telefoontjes en raadselachtige ontmoetingen staan u te wachten. Iedereen heeft een taak binnen het team en samenwerking staat voorop. Let the best team win! De spelleiders geven een korte uitleg en delen de groep op in teams. Elk team krijgt de benodigde spullen om het spel goed te kunnen volbrengen. Aan de hand van de GPS techniek in de iPhone moet u tijdens het spel naar een aantal locaties. De volgorde van het spel en de manier van samenwerken bepaald elk team voor zich. Het spel wordt volledig begeleid door de spelleiders die u aan het einde van het spel precies laten weten welk team heeft gewonnen. De iPhone Challenge is zowel in de stad, op het water als in een groene omgeving te spelen. Prijs op aanvraag.

Voor onderstaande outdooractiviteiten werken wij samen met het gespecialiseerde activiteitenbureau Peter Oversteegen.

Mountainbiken
Ketting strak, helm op en de tandwielen teisteren. Dat zijn de steekwoorden wanneer u de kuiten wilt trainen. Het geaccidenteerde terrein is beroemd om de mountainbikepaden, schitterende routes en een uitdaging tegelijk! Prijzen op aanvraag.

Laser kleiduif schieten
Geen kogel, geen kruit, geen terugslag. En 100% veilig. U schiet op de kleiduif (schijf) met een origineel aangepast geweer. Prachtige techniek, want alle schutters kunnen tegelijkertijd de kleiduif proberen te raken en individueel punten scoren. Resultaat: voor ieder een uitdaging op maat! Prijzen op aanvraag.

E-steppen
E-steps zijn milieuvriendelijk omdat ze elektronisch worden aangedreven. U hoeft dus zelf niet te steppen en kunt ontspannen genieten van de mooie omgeving. Onderweg komt u langs verschillende punten, sportief of educatief. Hét bedrijfsuitje voor Maatschappelijk Verantwoord ondernemende bedrijven. Prijzen op aanvraag.

Sterrenslag
Speciaal voor grote groepen. Ga de strijd aan met uw collega’s, familie of vrienden tijdens de voor iedereen bekende Sterrenslag! Verschillende spectaculaire onderdelen staan op het programma. Trek het teamshirt aan en win verschillende leuke activiteiten als de zeephelling, levend tafelvoetbal en handboogschieten! Prijzen op aanvraag.

GPS-tocht
Op avontuur in de vrije natuur. Een goed uitgevoerde opdracht (van tangram tot hersenbreker) levert een getal op. Dat getal tik je in op de GPS handheld en zo navigeer je – fietsend – naar je nieuwe opdracht. Einddoel bereikt? Op naar de prijsuitreiking! Prijzen op aanvraag.

Veluwefiets
De Veluwe is misschien wel het mooiste en grootste fietsgebied van Nederland. Bossen, heidevelden en zandverstuivingen. U fietst door mooie dorpen, de riviervalleien van de Rijn en IJssel of naar de Veluwse randmeren. Vele mogelijkheden voor het maken van boeiende en gezonde fietstochten. Fietsen op de Veluwe begint voortaan bij een Veluwefiets opstappunt. Verspreid over ongeveer vijftig opstappunten op de Veluwe, waaronder Rhederoord, staat er voor u een huurfiets klaar. Een hoogwaardige Gazelle fiets met handremmen en 7 versnellingen om zo mee weg te fietsen. De opstappunten vindt u op makkelijk bereikbare toeristische plekken. Dichtbij of aan het fietsknooppuntennetwerk. Als u wilt, kunt u er ook eten, overnachten of een attractie bezoeken. Met een Veluwefiets maakt u uw bezoek aan de Veluwe helemaal compleet. Kijk op www.veluwefiets.nl voor prijzen en reserveren.

Mini Classic Tour
Rij een unieke tourtocht over de Veluwe in authentieke Mini Coopers. Onderweg komt u verschillende uitdagende navigatieopdrachten tegen en geniet u van een High Tea en Minibar! Wie mogen met een Mini Rijbewijs naar huis? En wie wint de bruisende prijs?

Limodropping
Een dag vol tegenstrijdigheden. U wordt ontvangen op de meest luxe locatie met champagne en rijdt in een limousine, maar veegt aan het eind van de dag de modder van uw gezicht… dat is luxueus, maar niet heus!

Helikopterdropping
Stap met uw collega’s of vrienden in de helikopter die u met 200 km/u naar het onbekende zal brengen. Een vlucht laag boven grond is een spektakel! Welk team vindt het snelst de weg terug naar de startlocatie en wint deze dag?

Solextour
Neem uw collega’s of vrienden mee terug in de tijd: de tijd waarin de Solex hoogtij vierde! Voor ouderen jeugdsentiment, voor jongeren een unieke belevenis. Fiets ‘m aan en rijd een prachtige tocht over de Veluwe met onvergetelijke ludieke ‘stops’!

Vliegen in een Cessna
Stap in een Cessna vliegtuig en vlieg met uw collega’s of vrienden aan boord naar grote hoogte! U krijgt zelf de stuurknuppel in handen, waarna een spectaculaire opdracht boven in de lucht uitgevoerd moet worden. Een gegarandeerd onvergetelijke dag!