Verse groenten voor de lokale voedselbank

Landgoed Rhederoord beschikt over diverse moestuinen, die gerund worden door lokale bewoners, een gedeelte van de opbrengst wordt gebruikt in de keukens van het landgoed. Daarnaast heeft Landgoed Rhederoord een stuk grond van 125m2 beschikbaar gesteld aan lokale tuinierster Janny van Dijken en Sonja Heilen t.b.v. ‘De Voedselbanktuin’. Samen met andere vrijwilligers zorgen zij voor de aanlevering van biologische groenten in de voedselpakketten die worden uitgegeven via het uitgiftepunt van de Voedselbank in Rheden.

Een à twee porties verse groenten p.p. per week
Elke vrijdagochtend wordt de groenteoogst door ons in porties van ongeveer 300 gram verpakt en aangeleverd bij het uitgiftepunt in Rheden en bij veel oogst ook bij het uitgiftepunt in Dieren. In de reguliere voedselpakketten worden normaal gesproken nagenoeg geen verse groenten geleverd. ‘De Voedselbanktuin’ voorziet dus heel duidelijk in een behoefte

Sonja: “Wij kiezen bewust voor de typisch Hollandse groenten, die tot een succesvolle oogst kunnen leiden, om zoveel mogelijk opbrengst te hebben voor de Voedselbank. Bedoeling is om de winterperiode, waarin er geen oogst is, zo kort mogelijk te houden en de grond dus zó optimaal te benutten dat we breed kunnen leveren. We oogsten nu van april tot en met oktober en werken in de tuin van eind februari tot en met november.”

Loop eens langs!
De vrijwilligers zijn van maart t/m november op dinsdag- en vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur aanwezig in de moestuin. Denk je iets te kunnen betekenen of wil je gewoon een kijkje nemen, je bent van harte welkom! Mailen mag ook: voedselbanktuindesteeg@gmail.com.

  • Historisch landgoed
  • Gelegen in de Veluwse bossen
  • Alles op één plek
  • Gratis parkeren
  • Uitstekende biologische keuken
  • Beste prijsgarantie
Beoordeeld met een 8.6

Contact

Landgoed Rhederoord

Parkweg 19
6994 CM De Steeg
T 026 – 49 59 104
E info@rhederoord.nl

Nieuws & events

Wat is er te doen bij Landgoed Rhederoord
NIEUWS

Wild weekend

17 september 2021

De blaadjes aan de bomen tonen prachtige herfstkleuren, de ochtenddauw is zichtbaar in het landschap en het haardvuur knispert gezellig. Dit is het moment waar veel wild liefhebbers naar uitkijken: het wildseizoen […]

Lees meer
NIEUWS

Wegwerkzaamheden zomer 2021

30 juni 2021

Deze zomer zijn er diverse werkzaamheden aan de snelweg naar ons landgoed. Hou rekening met een langere reistijd. Bekijk meer info en de omleidingsroute.

Lees meer
Trouwen op Landgoed Rhederoord
26 Sep
EVENT

Open Top Trouwlocatie Route

Gaan jullie trouwen? Dan is de Open Top Trouwlocatie Route dé manier om jouw perfecte trouw- en/of feestlocatie te vinden, die het onuitwisbare decor van jullie grote dag zal vormen! Op deze dag […]

Lees meer
Bart-Jan Hallers

"Welkom op Landgoed Rhederoord, het best bewaarde geheim van de Veluwe. Wij ontvangen je graag in ons gezellige authentieke landhuis of bij de culinaire parel, Restaurant Koetshuis Rhederoord. Bij ons kun je genieten van pure kwaliteit, biologische keuken en oprechte gastvrijheid. Kom jij ook onze geheimen ontdekken?"

Bart-Jan Hallers Directeur